Matrozen - Schoolbeleidsplan KW IBIS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Matrozen

Internaat > LeefgroepenDe Matrozen zijn jongens die net de stap naar het secundair onderwijs hebben gezet.

Het leven in groep is voor sommige opgroeiende pubers niet zo vanzelfsprekend. Ze moeten dag in, dag uit samen leven met jongens die zij niet zelf hebben gekozen en die vaak heel uiteenlopende interesses hebben.
Ze worden hierin ondersteund zodat ze, zonder noemenswaardige problemen, op een respectvolle manier met elkaar leren omgaan en meningsverschillen niet moeten uitgroeien tot conflicten. Iedereen mag aan bod komen met zijn gaven en gebreken en zich goed voelen.

Het belang van een goede start in het secundair onderwijs en het behalen van goede resultaten hierbij kan niet genoeg benadrukt worden . Daarom wordt er heel wat geïnvesteerd in het opvolgen van het schools functioneren en is daartoe dagelijks studiebegeleiding voorzien.

Naast een goede studieattitude vinden we het even belangrijk dat ze de vrije tijd op een zinvolle en leuke manier leren invullen. De jongens worden aangemoedigd tot actief bezig zijn. Dit wordt  enerzijds gerealiseerd via het ruim aanbod van georganiseerde groepsactiviteiten allerhande; anderzijds dient de jongere ook te leren om zijn individuele vrije tijd zelf zinvol en plezant in te vullen via een eigen hobby in de leefgroep, via externe hobby- of sportclubs en via sociale contacten allerhande. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu