Lavers - Schoolbeleidsplan KW IBIS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lavers

Internaat > LeefgroepenDe leefgroep Lavers is voor de IBIS-jongens van 10-11 jaar. Er wordt voor hen een gestructureerde en voorspelbare omgeving gecreëerd waarbij toch een zekere vorm van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht wordt. Ze kunnen hierbij steeds rekenen op de steun van de opvoeder en worden tijdig bijgestuurd waar nodig.


De jongens, die ondertussen tieners zijn geworden, genieten nog sterk van het zorgeloos kind kunnen zijn. Spelen staat hierbij zeker centraal en de grote leefkamer biedt daarvoor de nodige ruimte. Naast het kunnen spelen in kleine groepjes in de verschillende speelhoeken, is er tevens plaats om zich in alle rust individueel bezig te houden.
De leefgroep beschikt over heel wat materiaal om creatief bezig te zijn. Er wordt geknutseld rond verschillende thema’s zoals Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, carnaval enzovoort.

Uiteraard zijn ook de buitenterreinen zeer geliefd. Naar hartenlust kunnen ravotten, voetballen en lopen, zorgt ervoor dat de jongens hun overdosis aan energie op een positieve manier kwijt kunnen. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu