Lichtmatrozen - Schoolbeleidsplan KW IBIS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lichtmatrozen

Internaat > Leefgroepen


De Lichtmatrozen vertegenwoordigen de oudste jongens van het lager onderwijs.

Kinderen binnen die leeftijdsgroep ontwikkelen zich in deze periode in een verschillend tempo. Die grote verschillen vormen wel eens de aanleiding van spanningen tussen enerzijds de kinderen onderling en anderzijds tussen de jongens en hun opvoeder. Hun gedrag verandert, ze worden mondiger en ze tasten de grenzen af.

Ook al gaan ze meer en meer hun eigen weg, ze hebben nog steeds de ondersteuning en aanmoediging van hun opvoeders nodig. Het is belangrijk dat er ‘ruimte’ gegeven wordt aan de jongens om zich bezig te houden met eigen interesses, maar dit alles gebeurt binnen een sterk uitgewerkte structuur.
Binnen de leefgroep vertaalt zich dat in het opstellen van een groot aantal leefregels en grenzen. Dit bevordert sterk de kwaliteit van het samenleven met elkaar.

Naast deze duidelijke structurering wordt er heel veel belang gehecht aan het kunnen ontspannen. Dit gebeurt door het aanbieden van een gevarieerde vrijetijdsbesteding voor de jongens. In deze leefgroep zijn de activiteiten vooral sportief, zo kunnen de jongens naar hartenlust hun energie kwijt. Bij de SVS-activiteiten in de buurt zijn de Lichtmatrozen vaste gezichten geworden. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu