Jantjes - Schoolbeleidsplan KW IBIS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Jantjes

Internaat > LeefgroepenDe Jantjes zijn de 6-7-jarige IBIS-jongens, de allerjongsten van het internaat.

Het spreekt voor zich dat ze dan ook in een gepaste leefomgeving kunnen verblijven.
De leefkamer is op maat van de jongens: kleurrijk ingericht met kleine tafels en stoeltjes, diverse speelhoeken met uitdagend speelgoed en knutselmateriaal om samen met de opvoeder iets leuks te kunnen maken.

Wanneer er buiten gespeeld wordt, ontsnappen ze nog even aan het ‘grote geweld’. Hun eigen speelpleintje “De Speelboeg” biedt tal van mogelijkheden om in een rustige en veilige omgeving naar hartenlust te genieten van de gezonde buitenlucht. Hierbij is er ook een binnenruimte waar ze zich kunnen terugtrekken om bijvoorbeeld te kleuren, te knutselen, of een boekje te lezen.

De Jantjes genieten zo ten volle van hun ‘micro- klimaat’, en kunnen hun vrije tijd sterk gediversifieerd in vullen. Differentiatie van de activiteiten biedt een grote meerwaarde, schept rust en vergroot het welbevinden van de kinderen.

Éen van de hoofddoelstellingen binnen deze leefgroep is ‘kind kunnen zijn’ en ‘spelen’.

Daarnaast gaat er eveneens zeer veel aandacht naar de hygiëne. Kleine details zoals een propere neus, verzorgde nagels, propere kledij,… zijn zaken die voor het kleine kind net zo belangrijk zijn en waar veel zorg en aandacht aan besteed wordt. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu