Aspirantenhuis - Schoolbeleidsplan KW IBIS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Aspirantenhuis

Internaat
 
 
 
 


Het Aspirantenhuis bestaat uit : keuken, living, badkamer en sanitair blok.
De eerste verdieping telt drie kamers : Voorpiek, Achterpiek en De Kajuit.
Op zolder is het Kraaiennest ondergebracht.  Elke kamer beschikt over drie bureaus; elke leerling heeft zo zijn eigen hoek om te studeren.  Daarbij is elke kamer bemeubeld met zetels, televisie en kasten om kledij en persoonlijke spullen in op te bergen.  Pc’s staan ter beschikking van de leefgroep in de living, beide aangesloten op het draadloos internet en intranet van de school.
Er is een diversiteit aan ontspanningsmogelijkheden.  

In dit  "leefhuis" wordt kamertraining aangeboden. Dit biedt tal van mogelijkheden om de overstap naar het toekennen van meer vrijheid, privacy en verantwoordelijkheidszin te begeleiden.

Als jongvolwassenen worden zij niet meer bij het handje gehouden. Er wordt gestreefd naar een emancipatorisch leefgroepklimaat. De opvoeders rekenen erop dat de jongeren zelf hun verantwoordelijkheid opnemen, dat ze op een correcte manier opkomen voor hun mening, respect tonen voor de andere jongeren en volwassenen en dat ze de consequenties van hun “daden” zien en
accepteren.


Het contact tussen de jongeren en de opvoeder is veel intenser. Waar vroeger een negatief gedrag of conflict enkel met een straf en/of bezinningsmoment werd afgehandeld, wordt nu via het voeren van een dialoog/gesprek getracht het conflict op te lossen of bij te leggen.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu